h

Zwemdiploma A voor alle kinderen

7 november 2015

Zwemdiploma A voor alle kinderen

Afgelopen raadsvergadering diende de SP-fractie een motie in om er - uiteindelijk - voor te zorgen dat alle kinderen in Heerhugowaard op zwemles kunnen en hun zwemdiploma A halen. De motie is unaniem aangenomen. 

Heerhugowaard is een waterrijk gebied met veel sloten, vijvers, en meren. Het is dus belangrijk dat iedereen kan zwemmen en dat alle kinderen het zo vroeg mogelijk leren.

Maar: niet alle ouders kunnen zwemles betalen. Het lespakket A bij Zwembad Waardergolf kost  €405,00. Met de Huygenpas kan men dit voor €300,00 doen. Toch is het zo dat sommige minima ook dit bedrag niet kunnen betalen.

Volgens het Plonsfonds, een organisatie die zich inzet om kinderen in een uitkeringssituatie een zwemdiploma te bezorgen, verlaten jaarlijks 13.000 kinderen de basisschool zonder over een A-diploma te beschikken.

Dit laat zijn sporen achter. Zo zijn er in 2015 tot nu toe bijna 170 verdrinkingsgevallen met ernstige afloop, dat betekent blijvend letsel, geweest bij kinderen tot 12 jaar. Ook zijn er 32 kinderen overleden aan verdrinking in Nederland.

De SP wil graag dat er onderzoek wordt gedaan door de gemeente of kinderen die in aanmerking komen voor de Huygenpas ook in aanmerking komen voor subsidie van voor een subsidie van het Plonsfonds. De motie werd unaniem aangenomen.

Jes Wedemeijer

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier