h

CDA-wethouder gaat SP-woningbouwplan uitvoeren

28 november 2015

CDA-wethouder gaat SP-woningbouwplan uitvoeren

CDA-wethouder Gido Oude Kotte heeft woensdag tijdens het persuur van het College aangegeven dat het College een ''Task Force'' heeft opgericht die oplossingen moeten vinden voor de woningnood onder de mensen die zijn aangewezen op sociale huurwoningen. Dit is iets waar de SP al vaker op aandrong.

De Task Force, een groep van vijf ambtenaren, is gevraagd met concrete plannen te komen. Eén van de plannen is het plaatsen van pre-fab huizen op bedrijfsgrond. Dit is een snelle en goedkope methode, stelt de wethouder. Er zijn genoeg plekken waar dit kan. De raad moet alleen instemmen met het idee.

Een deel van de raad stemde hier al mee in toen de SP, eerder dit jaar, in een motie verzocht te kijken naar het bouwen van meer goedkope huurwoningen. De meerderheid van de raad, inclusief wethouder Oude Kotte, stemde toen tegen het voorstel dat dus uiteindelijk werd afgewezen. Want, stelde de wethouder toen, de woningbouw was geen taak van de gemeente.

Aanleiding voor de wethouder om zijn ommezwaai te maken, is de komst van statushouders op de woningmarkt. Hij wil nu woningen bouwen om te
voorkomen dat de verschillende groepen mensen die wachten op een sociale huurwoning elkaar moeten verdringen.

De SP verheugt zich daarom dat haar idee eindelijk wordt overgenomen door het CDA en door wethouder Oude Kotte. Eerder al kwam ook de HOP tot inkeer over deze kwestie. De SP hoopt dat uiteindelijk het hele College het idee zal overnemen en de wachttijd voor een sociale huurwoning eindelijk zal dalen.

Jes Wedemeijer, lid SP/ROOD

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier