h

Blokkade bij detentiecentrum

29 maart 2007

Blokkade bij detentiecentrum

In het NHD (Noord-Hollands Dagblad) stond vandaag:

Leden van de actiegroep "Stop de deportatie", blokkeren sinds vanmorgen zes uur de toegangspoort van detentiecentrum Noorderzand aan de Franklinstraat in Heerhugowaard.

De actievoerders protesteren tegen het vastzetten van illegale vreemdelingen. In Noorderzand worden rond de 75 vrouwen en kinderen gevangen gehouden in afwachting van hun uitzetting, omdat ze geen geldige verblijfspapieren hebben.

Ongeveer vijftien mensen waren bij de actie betrokken. Een aantal van hen klom op het dak terwijl anderen zich aan de toegangshekken vastmaakten. Er werden spandoeken opgehangen met 'Stop de deportaties' en 'Geen mens is illegaal'.

Rond kwart over elf zaten de laatste twee actievoersters nog aan het toegangshek vast. Het wachten is nu op een pollitieteam dat gespecialiseerd is in het verwijderen van menselijke blokkades. Eerder verwijderden politie en brandweer al vijf actievoerders van het dak van Noorderzand.


De SP Werkgroep Heerhugowaard kan zich geheel vinden in de strijdt van de actie groep tegen de onmenselijkheid om vrouwen maar vooral kinderen in een detentiecentrum vast te houden. Het bruist tegen de menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit in om zo met mensen om te gaan. Daarom steunt SP Werkgroep Heerhugowaard de actiegroep "Stop de deportatie" volledig in de actie.

Zie ook:
www.nhd.nl/nieuws/binnenland/article1679250.ece?secId=538

Zie ook:
http://www.hermelablijft.nl/site/grote_steun.html?secId=538

U bent hier