h

SP-Werkgroep Heerhugowaard stuurt brief aan College van B&W

16 oktober 2007

SP-Werkgroep Heerhugowaard stuurt brief aan College van B&W

We wisten niet goed wat we afgelopen zaterdag in Middenwaard moesten verwachten van onze handtekeningenactie. We hadden wel signalen gekregen dat de onvrede oploopt over de tijdelijke voorzieningen - maar ja - willen mensen tekenen voor de verbeteringen. Nou ja, dus en massaal. Daarmee weten we dat we namens velen spreken nu we ons tot het gemeentebestuur wenden. Maandagavond postten we onze brief aan het College. U kunt hem hier lezen.

Geacht college,

De SP-werkgroep Heerhugowaard kreeg van verschillende kanten signalen dat de onvrede en ergernis over de tijdelijke voorzieningen rond Middenwaard met de week toenemen. Om te onderzoeken of deze signalen representatief zijn voor het winkelend publiek, hielden wij afgelopen zaterdag een korte publieksactie bij één van de ingangen van Middenwaard. Met bijna 100 handtekeningen per uur voor verbetering van de tijdelijke voorzieningen vinden wij het gerechtvaardigd te concluderen dat de ergernis en onvrede bijzonder groot zijn. Er was bijna geen bezoeker die de lijst niet tekende. Vandaar dat wij ons nu tot u richten met het verzoek om de tijdelijke voorzieningen te verbeteren.

Met name de onduidelijkheid, onveiligheid en overlast voor voetgangers, fietsers en mensen met beperkingen wordt als onnodig groot ervaren.
Velen begrijpen dat een dergelijk grootschalig project overlast geeft. Maar dit is niet nodig. Met de herfst en winter voor de deur, lijkt het ons zaak om daar waar de toegankelijkheid wordt gevormd door modderpaadjes, metalen platen en grind- en zandbakken te zorgen voor adequate bestrating. Met een enkele bui wordt de situatie anders nog lastiger en gevaarlijker dan nu al het geval. Bij het maken van bestrate paden graag aandacht voor de meest kwetsbare gebruikers zoals ouderen, slechtzienden, mensen met rollator, rolstoel of scootmobiel. Dus: breed en vlak genoeg.

Het winkelend publiek ondertekende afgelopen zaterdag de volgende 5 concrete verbetervoorstellen:
- bestraten entree Middenwaard bij Hema-Kijkshop
- bestraten externe winkeltoegangen, zoals ING-pin, reisbureau en uitzendbureau
- bestraten toegezegd pad tussen Hema en Deka
- opheffen omwegen loop- en fietsroutes vanuit de omringende wijken
- maken voet-fietspad van Stadsplein tot LaBrocca/De Filosoof

N.a.v. de publieksactie, zaterdag, zijn wij door mensen met een handicap gevraagd bij u ook extra aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van Middenwaard voor mensen die gebruik maken van invalidenparkeerplaatsen. De werkzaamheden tot nog toe hebben tot gevolg gehad dat al meerdere invalidenparkeerplaatsen zijn verdwenen. Naar schatting zo rond de 10, is ons verteld. De laatste in de rij is die voor het enige volwaardige postkantoor dat Heerhugowaard kent. Daarmee wordt het onmogelijk voor mensen met een beperking om bij een belangrijke voorziening te komen. Temeer daar ons ook signalen bereiken dat busjes die geschikt zijn gemaakt voor rolstoelvervoer niet in de parkeergarages passen.

Graag vernemen wij van u of u de in deze brief gedane verbetervoorstellen ter hand neemt en wat u gaat doen om het probleem met de invalidenparkeerplaatsen op te lossen.

met vriendelijke groet enz.

U bent hier